top of page

Nykredit x Valified - Samarbejde er nøglen til bæredygtig omstilling


Grafik af Jesper Kring, CEO hos Valified, og Patrick Christian Ballentin Laraignou, Partnership Manager, Strategic Partnerships hos Nykredit

Jesper Kring, CEO hos Valified, og Patrick Christian Ballentin Laraignou, Partnership Manager, Strategic Partnerships hos Nykredit


I en verden, hvor bæredygtighed er ufravigelig for virksomheder og investorer, spiller banker en afgørende rolle i at forme vores fremtid. Banker står nu side om side med erhvervslivet i en historisk alliance, hvor samarbejde og partnerskab er nøglen til en grøn fremtid – og partnerskabet mellem Nykredit og Valified er et perfekt eksempel på dette.


Nykredit x Valified: Et fælles engagement for en mere bæredygtig fremtid

I denne udgave af vores serie om innovation gennem partnerskaber dykker vi ned i det strategiske partnerskab mellem Nykredit, en af Danmarks førende finansielle institutioner og en Corporate Partner hos Copenhagen Fintech, og Valified, den foretrukne ESG-platform for over 1.800 danske virksomheder og en Copenhagen Fintech Scale-Up Partner.


Når vi udforsker dette samarbejde, vil vi afdække de udfordringer, succeser og væsentlige læringer, der kan tjene som et ‘blueprint’ for andre virksomheder, der ønsker at fremme meningsfulde partnerskaber inden for fintech-sektoren.


Nykredits grønne vision

Nykredit har et skarpt fokus på bæredygtighed og har taget ansvaret for at lede den grønne omstilling inden for den finansielle sektor. Nykredit er anderledes sammenlignet med andre banker i Danmark. Ejet af en kundeejet forening og med et løfte om at skabe et grønnere Danmark er Nykredit unikt positioneret til at give noget tilbage til deres kunder og samfundet. Deres slogan, “Det skal være billigere at være grøn end at være ligeglad,” indkapsler deres dedikation til at fremme miljøvenlige praksisser blandt deres kunder.


Nykredit forstår vigtigheden af ESG-kriterier for sine kunder og arbejder med virksomheder for at hjælpe dem med at opfylde disse standarder.


Partnerskabet med Valified

Gennem Valifieds ESG-platform hjælper Nykredit virksomheder med at identificere ESG-relaterede risici og muligheder, og kickstarte deres bæredygtighedsrapportering.


Vi talte med Patrick Christian Ballentin Laraignou, Partnership Manager, Strategic Partnerships hos Nykredit, om hvordan de arbejder for at opnå deres vision. Ved at samarbejde med Valified sigter Nykredit mod at gå foran med et godt eksempel, vise et stærkt engagement i bæredygtighed og styrke kunderne til at vedtage grønnere praksisser. Patrick sagde, “Vores unikke ejerskab og samfundsmæssige engagement forpligter os, så vi vil gerne tage føringen og være ret ambitiøse på vegne af os selv og vores kunder.”

“Så da Valified henvendte sig til os for et par år siden med en overbevisende idé: en løsning til at hjælpe vores SMV-kunder med at forbedre deres ESG-rapportering, var vi lutter øren.”


Ved at anerkende de forestående EU-regler og den betydelige rolle, banker vil spille i at drive bæredygtighed, så Nykredit potentialet i dette partnerskab.


Partnerskabet gør det muligt for Nykredit at tilbyde værdifulde værktøjer og support til bæredygtighedsrapportering, hvilket giver kunderne en konkurrencemæssig fordel i at opfylde lovkrav og forbedre bæredygtighedspraksis.


Jesper Kring, CEO for Valified, deler “Sammen med Nykredit kan vi accelerere bæredygtig finansiering og undgå greenwashing. SMV’er er en vigtig del af værdikæden, men de står over for betydeligt pres, der risikerer at sætte deres konkurrenceevne i fare. Banker erkender i stigende grad, at SMV’er også udgør en kreditrisiko for deres forretningsporteføljer.”

“Valifieds ESG-platform er ikke kun designet til at opfylde ESG-krav og compliance; den er skabt til at drive reel forandring gennem samarbejde. Den tilbyder en brugervenlig grænseflade, reducerer tidsspild og leverer ESG-data af høj kvalitet.”


Overvindelse af udfordringer blandt SMV'er

Partnerskabet stod i starten over for udfordringer med adoption, især blandt SMV’er, der manglede tid og ressourcer til at fokusere på bæredygtighedsrapportering. Nykredits rådgivere spillede en afgørende rolle i at fremme fordelene ved Valifieds platform, idet de understregede, hvordan det kunne strømline deres operationer og forbedre deres overordnede konkurrenceevne.


På trods af den langsommere start har stigende lovgivningsmæssige pres og den stigende efterspørgsel efter bæredygtige praksisser drevet voksende interesse i Valifieds værktøjer blandt Nykredits kunder.


Anbefalinger og lærdomme fra partnerskabet mellem Nykredit og Valified

Flere nøglelæringer er fremkommet fra Nykredit-Valified-partnerskabet:

  1. Agilitet og beslutningstagning: Klar kommunikation og realistisk målfastsættelse kan bygge bro over forskellene i governance-strukturer mellem en stor finansiel institution og en mere agil fintech-virksomhed.

  2. Tillid og gennemsigtighed: Åben, ærlig kommunikation og fastsættelse af klare forventninger er afgørende for at opretholde et stærkt og tillidsfuldt partnerskab. Hyppige møder og diskussioner hjælper med at adressere potentielle problemer, før de opstår.

  3. Styrkelse af bankrådgivere: Nykredits rådgivere forstærker nu deres tjenester med bæredygtighed, hvilket forbedrer deres interaktioner med kunderne. Gennem brugervenlige værktøjer og rådgivningstjenester støtter de virksomheder i at forstå, vedtage og integrere ESG-principper i deres forretningsstrategier. Dette forhold går ud over traditionelle rådgivningstjenester og bygger bro mellem finansiering og bæredygtighed.


Hvad forventes fremadrettet fra Nykredit og Valified?

Gennem 2024 forventer begge parter, at partnerskabet og samarbejdet vil blomstre og transformere den måde banker og virksomheder arbejder sammen på endnu mere.


Nykredit er optimistisk med hensyn til partnerskabets fortsatte vækst og indflydelse. Efterhånden som flere virksomheder erkender vigtigheden af bæredygtighed, forventes adoptionen af Valifieds platform at stige, hvilket yderligere vil styrke dette samarbejdes succes.


Et vellykket samarbejde

Partnerskabet mellem Nykredit og Valified demonstrerer, hvordan fintech-samarbejder kan skabe meningsfuld forandring. Ved at give SMV’er værktøjerne til at forbedre deres ESG-rapportering, hjælper Nykredit deres kunder med at blive mere bæredygtige og konkurrencedygtige. Dette gavner virksomhederne og er i tråd med Nykredits engagement i at lede den grønne omstilling i den finansielle sektor.


Deres samarbejde eksemplificerer, hvordan etablerede aktører og fremspirende fintechs kan forene kræfterne for at fremme den grønne omstilling og støtte virksomheder i deres bæredygtighedsrejse. Ved at udnytte hinandens styrker forenkler Nykredit og Valified ESG-rapporteringen for SMV’er og hjælper dem med at blive mere konkurrencedygtige og modstandsdygtige på et hurtigt skiftende marked.


Gennem denne serie sigter vi mod at inspirere andre virksomheder i fintech-økosystemet til at udforske og dyrke partnerskaber, der driver innovation og bæredygtighed. Nykredit x Valified-historien viser samarbejdets styrke i at skabe en grønnere, mere bæredygtig fremtid for alle.


Commentaires


bottom of page