top of page

Hvor er værdikæden i den nye CSRD Bestyrelsesguide?

Først og fremmest, stor tak til EY, Axcel Future og de mange stærke profiler tilknyttet det nye Center for Strategisk CSRD. Jeg er kæmpe fan af at gøre noget komplekst til noget enkelt, forretnings- og impact drevet. Det er lykkedes. Men… der mangler et vigtigt fokusområde:


Det 11. bud: Værdikæden og her særligt SMV’ernes ESG-udvikling.


Lad mig forklare hvorfor.


For at få succes med bæredygtig omstilling og opbygge den konkurrencekraft, som ESG og CSRD muliggør, handler det om evnen til at samarbejde så nemt, effektivt og ubesværet som muligt. Det drejer sig om at omstille hele økosystemer og værdikæder.


Små og mellemstore virksomheders (SMV'ers) velbefindende er afgørende for mange større virksomheder, kommuner og finansielle institutioner. Kæden er ikke stærkere end det svageste led. SMV'ernes styrke inden for ESG har en direkte indflydelse på konkurrenceevnen i virksomheders værdikæde, kvaliteten af bankernes udlånsportefølje og værdien af investeringsporteføljer i fonde osv.


SMV’erne udgør 99% af antallet af virksomheder og ofte størstedelen af værdikæderne. 56% af alle SMV'er oplever et stigende markedspres og efterspørgsel efter ESG-data, og 76% af dem med over 49 ansatte.


Derfor er det åbenlyst, at bestyrelser i større danske virksomheder bør indføre et 11. bud og fremme SMV'ernes ESG-udvikling. Dette understøtter målet i flere af de øvrige bud om at sikre, at det er forretningsstrategisk værdi, der er drivkraften, og ikke alene compliance. Med et fokus på SMV’erne vil bestyrelsen naturligt bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling. Det er en win-win-win.


Men gør det ikke arbejdet med CSRD endnu mere besværligt?

Nej, ikke nødvendigvis. Med digitale løsninger udviklet til SMV'erne som Valified, og sikkert andre, kan vi systemisk udnytte digital teknologi, data og API’er til at sikre et effektivt og gnidningsfrit samarbejder om standarder mellem store og mindre virksomheder. Det er en af årsagerne til, at vi i Valified netop har lanceret Valified ESG Starter, som fjerner flere af de barrierer, der i dag hindrer et effektivt samarbejde om bæredygtig omstilling samt nem deling af rigtige ESG data.


Mange hilsner Jesper Kring CEO Valified jek@valified.com PS. Har du indblik i standarder vi bør digitalisere, så fortæl os gerne om dem her: Valified.com/esgstandard


Læs pressemeddelelsen om Valified ESG Starter her.

Besøg Valified.com Følg med i froten af på Linkedin


Comments


bottom of page