top of page

En tsunami af grønne krav er på vej mod SMV'erne

Der er fuld damp på den grønne agenda. Myndigheder og finansielle institutioner udvikler og lister krav. De store virksomheder opretter nye stillinger - ja sågar afdelinger. Men de små og mellemstore virksomheder er stadig i reel fare for at drukne i mængden af informationer, krav og forandringer.Myndighederne planlægger netop nu krav til årsregnskabsloven hvor grønne og bæredygtige data bliver en lovpligtig del af danske virksomheders regnskab. Grønne forsyningskæder bliver derfor afgørende for virksomheders eksistens og konkurrencekraft, og kravene løftes til alle små og mellemstore virksomheder, der er underleverandører til de store.

Pensionskasser, fonde og banker øremærker med stor hast deres kapital til bæredygtighed. Kort sagt, bliver virksomhedernes adgang til penge altså ikke kun betinget af forretningsmæssige performance, som vi kender det fra i dag, men er direkte afhængig af at kunne dokumentere en bæredygtige profil.

En historisk stor forretningsmulighed gemmer sig i bølgen af krav

Kravene øger presset i alle virksomheder. Men især for SMV’erne, der måske ikke har ressourcerne til at dedikere en ansat eller en afdeling til formålet, er den grønne agenda en bølge af dimensioner, der risikerer at skylle benene væk under dem.

SMV’erne står derfor overfor et valg. Vil de insistere på deres måde at arbejde på, fordi de nye krav er for overvældende? Eller vil de se mulighederne i omstillingen og springe med hovedet først ind i bølgen af forandringer? Det virker måske skræmmende sådan at kaste sig ind i ukendt farvand, men det er netop dér, det næste væksteventyr findes.

Så overvej nøje hvilken type virksomhed I vil være. Afventende eller i front? Valget er afgørende for både virksomhedens konkurrencekraft overfor kunder og prisen på din kassekredit. Det definerer forretningsudviklingen og afgør om investorer ser jer som en bæredygtig guldfugl eller en “strandet asset”.

De rigtige beslutninger bringer jer i front - men hvordan ved man hvad der er det rigtige?


For de fleste SMV’er vil den grønne omstilling kræve nytænkning, store beslutninger og måske fundamentale forretningsændringer. Og det kan være svært at navigere i mængden af anvisninger, råd og krav, og finde grundlaget for den rigtige beslutning. Det er det Valified er sat i verden for. Valified hjælper med at skabe mening i bunken af krav. Med udgangspunkt i netop jeres virksomheds data, får I virksomhedens ImpactReport, der hjælper jer til at få overblik og se vejen igennem omstillingen.

Det er vores ambition med Valified, at nedbryde de barrierer der forhindrer eller forsinker virksomhederne i at gribe den historiske forretningsmulighed, som grøn og bæredygtig omstilling byder dem. Vi vil med andre ord gøre det trygt at lave ændringer og gå forrest, så de danske virksomheder kan forløse potentialet i at være bæredygtige.

Seneste artikler