top of page

EKF giver kunder adgang til digital ESG rapportering hos Valified

EKF bliver den første offentlige virksomhed til at hjælpe danske virksomheder med digitalt og datadrevet at gøre det nemt at rapportere og samtidig give deres kunder værktøjerne til at imødekomme kommende krav og øge konkurrencekraften på bæredygtighed.Nedenfor ses pressemeddelelsen fra EKF:

EKF opruster digitalt på ESG og frikøber værktøjet Valified til udvalgte kunder


EKF giver nu udvalgte SMV-kunder gratis adgang til det digitale rapporteringsværktøj Valified. Valified giver EKF en bedre og mere datadrevet forståelse af ESG-risici i porteføljen. Samtidig får virksomhederne adgang til værktøjet, som de kan bruge til at forbedre deres bæredygtighedsindsats. På sigt vil adgangen til Valified blive rullet ud til flere EKF-kunder.

Hensynet til miljø og sociale forhold er en grundbetingelse, når EKF hjælper danske virksomheder ud i verden, og EKF følger en række internationale aftaler på ESG-området. ESG-hensyn skaber også stor værdi for virksomhederne, som står overfor stigende krav fra kunder, samarbejdspartnere og myndigheder om at kunne dokumentere deres bæredygtighedsindsatser og grønne fodaftryk.

Valified er både et krav fra EKF til virksomhederne og et tilbud


Det er i første omgang EKF’s danske SMV-kunder med et engagement mellem 25 og 100 mio. DKK, som skal indtaste og dele deres ESG-data med EKF igennem Valifieds digitale løsning.

Det bliver et krav fra EKF til virksomhederne at bruge Valified, men samtidig er det også et tilbud og en mulighed for virksomhederne for at sætte mere fokus på og arbejde mere systematisk med bæredygtighed og grøn omstilling, og det er noget, som vil styrke deres forretning på sigt.

”Med Valified får EKF ESG-data registreret på vores kunder og forretninger på en måde, som betyder, at vi fremover kan lægge et porteføljeperspektiv på vores risikovurderinger og få en mere agil håndtering af ESG-risiko. På den måde vil vores beslutningsproces i stigende grad blive afstemt med vores værdier og forpligtelser. Derudover er vi overbeviste om, at Valifieds ramme giver virksomhederne mulighed for at udvikle ESG i en retning, som giver værdi for dem selv og for samfundet,” siger Kristin Parello-Plesner, chef for ESG i EKF.

Dele ESG-data og lave bæredygtighedsrapporter


Med adgangen til Valified kan virksomhederne dele deres ESG-data med EKF, men også med deres andre vigtige interessenter, fx banker og leverandører, på en tjekket måde og uden at skulle indtaste dem igen og igen. Og så giver den basisadgang til systemet, som EKF giver virksomhederne, dem også mulighed for at lave og publicere deres egen bæredygtigheds-rapport. Virksomhederne kan desuden selv opgradere til en udvidet løsning og få flere muligheder.

Det sker konkret


EKF tager Valified i brug 25. april 2022, og de kunder, som skal bruge Valified i forbindelse med deres engagement med EKF, får direkte besked. Valified bliver en integreret del af sagsprocessen for disse kunder, og EKF forventer, at kunderne vil opleve overgangen til Valified som en forenkling og en forbedring af den proces for ESG-vurdering, de kender.

På sigt forventer EKF også at rulle adgangen til Valified ud til SMV-kunder med et engagement under 25 mio. DKK.

Se pressemeddelelsen på EKFs hjemmeside her.

Har du lyst til at læse børsen artiklen i forbindelse med EKFs arbejde med ESG og Valified, så tryk her.

Vil du vide mere om Valified så ring til os på +45 53 50 31 71 eller skriv på support@valified.com eller vores chat på hjemmesiden.

Seneste artikler