Om Valified ImpactScore

Valified ImpactScoren tester en virksomheds potentiale for at bidrage til den kæmpe samfundsmæssige omstilling der skal gennemføres indenfor de næste 10 år. Scoren undersøger hvor langt den enkelte virksomhed er, i forhold til at tilpasse sin forretning til de ændringer klima- og biodiversitetskrisen vil medføre.

I forbindelse med udviklingen af ImpactScoren bliver I spurgt ind til, hvor bevidst virksomheden arbejder med bæredygtighed og hvilken tyngde, dette arbejde har i organisationen. Der lægges vægt på ambitioner, initiativer og hvor langt virksomheden er i forhold til at tilpasse sin forretning til de nye vilkår - både med fokus på forretningspotentiale og risikostyring.

Med udgangspunkt i FNs Verdensmål samt Europaparlamentets kommende taksonomi og anbefalingerne omkring ikke finansiel rapportering. Kortlægger ImpactScoren hvilken påvirkning virksomheden har på samfundet – positiv og negativ - især i forhold til klima- og miljøaftryk.

Via spørgsmålene i ImpactScoren guides virksomheden gennem de emner, som er afgørende, når en virksomhed skal omstille sig til de ændrede forretningsvilkår, som klimaforandringerne og biodiversitetskrisen medfører. Spørgsmålene, med tilhørende forklaringer, fungerer som et konstruktivt værktøj for virksomhederne i deres arbejde med bæredygtighed og impact.

Valified ImpactScore er en visuel præsentation af hvor bæredygtigt en virksomhed agerer, og hvor stort potentiale den har for at gøre en positiv forskel i samfundet.

Scoren gives i pt. 6 kategorier: