DATA

GREEN TECH

VALIFIED

Gennemsigtighed fremmer grønne investeringer

Ny dansk platform vil accelerere investeringer i bæredygtige virksomheder

luke-carliff-cN995mpaJf0-unsplash.jpg

Bæredygtige SMV’er kæmper for at få plads til deres ambitioner på små budgetter, samtidig med at store fonde forgæves søger efter bæredygtige investeringsmuligheder. Det burde være så simpelt at lave et match, der placerede kapitalen, hvor den har grønnest afkast, men indtil nu har processen været for kompleks og de grønne definitioner for uklare. Det vil ny dansk bæredygtighedsplatform gøre op med.

 

En jungle af krav, mål og ambitioner

Bæredygtige investeringer er det nye sort - eller skulle vi sige grønt… Men selvom der er enighed blandt erhvervsledere og interesseorganisationer om at bæredygtighed er god forretning, er der stadig ikke overvægt af grønne investeringer i de store investeringsfonde og kapital-institutioners porteføljer. De traditionelle investeringer baseres på vækst, konkurrenceevne og forretningsmodeller - parametre der kan måles og vejes - og som bliver det, efter diverse standardiserede metoder. Men bæredygtighed er endnu for “luftigt” at begreb til at nyde disse privilegier. Og det skal der rådes bod på, hvis pengene skal kanaliseres i den grønne retning, og Danmark skal indtage sin førerplads som bæredygtig nation og leve op til landets ambitiøse klimamål for 2030.

 

Så hvad er løsningen? 


Netop det spørgsmål var fundamentet, da en ny dansk platform for bæredygtig udvikling blev grundlagt. I samarbejde mellem klima-ambitiøse virksomheder og institutioner, blev Valified søsat, for at udvikle standarder og metoder der kan gøre det tilgængeligt at vurdere bæredygtige investeringer, og dermed kanalisere kapital ind i bæredygtige virksomheder og accelerere Danmarks grønne omstilling. 

På den nye digitale platform kan virksomheder kvit og frit oprette deres ImpactCV, som samler al relevant data, og på enkel og overskuelig vis, viser hvor bæredygtig virksomheden er - både på de konventionelle vækstparametre, men også på de grønne indsatser. Dette samlede overblik gør det tilgængeligt for investorer at forholde sig til de grønne virksomheder og lægge deres investeringer på et oplyst grundlag. 

 

Samarbejde accelerer udviklingen

Acceleration er nøgleordet - Når bæredygtige virksomheder får adgang til kapital kan de vækste og begynde at præge markedet i større stil. Valified fremmer accelerationen ved at arbejde sammen med kapitalfonde og investorer om standardiserede ansøgningsprocesser for grøn kapital, og platformen vil på sigt automatisk koble virksomheder med flotte resultater i deres ImpactCV med den rette kapital.